Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2024. Január 08. 13:05, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Szijjártó Péter: 2024 lesz a politika Super Bowlja és mi nem fogjuk feladni nemzeti érdekeinket

Szijjártó Péter: 2024 lesz a politika Super Bowlja és mi nem fogjuk feladni nemzeti érdekeinket

Mivel 2024 sorsdöntő, választási szuperév lesz, \"tudjuk, hogy hatalmas lesz a nyomás, de a jövőben sem fogunk engedni semmiféle zsarolásnak és nem fogjuk feladni a nemzeti érdekek képviseletét\"

- írta hétfői Facebook-bejegyzésében a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott, minden fellelhető és komolyan vehető statisztika szerint az idei év lesz a politika Super Bowlja, hiszen korábban még soha nem fordult elő az, hogy egy esztendő során a világ 78 országában tartsanak választásokat, amelyeknek eredményei közel négymilliárd embert érintenek majd közvetlenül.

Hangsúlyozta: 2024 ezzel választási szuperév lesz, amelyből Magyarország is kiveszi a részét az európai parlamenti választásokkal, de polgárok százmilliói választanak majd az Amerikai Egyesült Államokban, Oroszországban, Indiában, Mexikóban és az Egyesült Királyságban is.

Mivel a Föld lakosságának közel fele szavazóurnákhoz járulhat, az idei évi választások végkimenetele az egész világ szempontjából meghatározó lesz. A mi szempontunkból különösen fontos amerikai és európai uniós választások lehetőséget teremtenek arra, hogy a háború, a fegyverszállítások és az értelmetlen emberáldozatok helyét végre átvegye a béketeremtés - olvasható a bejegyzésben.

Azt írta: az idei évben "mi, magyarok azért fogunk küzdeni, hogy kinyissuk Brüsszel szemét", és az Európai Unió vezetése végre lássa a valóságot, ezáltal pedig képessé váljon az eddigi vezetési hibák kijavítására.

Kitért arra is: mindazzal, ami "idén ránk vár, már az új világrend kialakulásának kellős közepében találjuk magunkat, ahol minden eddiginél több erőfeszítésre lesz szükség ahhoz, hogy garantálni tudjuk az ország fizikai és gazdasági biztonságát, annak érdekében, hogy Magyarország a most formálódó új korszak győztesei közé kerülhessen".

A nemzetközi liberális mainstream "mindig hatalmas nyomást fejtett ki ránk, mi viszont mindig kitartottunk, s mindig be is bizonyosodott, hogy jól tettük" - zárta bejegyzését Szijjártó Péter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.

2024. Július 21. 08:21, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 29. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Július 20. 07:19, szombat | Belföld

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő.