Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Június 22. 10:21, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Szokás lett a visszapillantó-törés Pécsen – három külön ügyben is vádat emeltek

Szokás lett a visszapillantó-törés Pécsen – három külön ügyben is vádat emeltek

Egy héten belül három olyan ügyben emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség, amelyekben \"közlekedési nézeteltérések\" miatt autók visszapillantó-tükreit törték vagy rúgták le.

A Baranya Megyei Főügyészség közleményei szerint tavaly novemberben két férfi Pécsen a piros lámpánál szállt ki a kocsijából és kezdett trágárul vitatkozni a mögöttük közlekedő autóban utazó férfival és nővel. Amikor a lámpa zöldre váltott, a vádlott egy mozdulattal lerúgta a visszapillantó tükröt, amellyel 75 ezer forintos kárt okozott. Ellene garázdaság miatt emeltek vádat.

Egy másik esetben a közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki februárban egy "családi rendezvényről" tartott hazafelé ittasan. Az ügyészség szerint a vádlott egy családi ház udvaráról még egy sportcipőt is ellopott, majd utca közepén folytatta útját. Ott egy autó csak fékezve és a szembelévő sávba sorolva tudta kikerülni, ezért a sofőr rádudált az ittas vádlottra. A férfi válaszul súlyos táskáját meglendítve letörte a gépkocsi jobboldali visszapillantóját.

Egy másik közlemény szerint Pécsen, egy belvárosi kereszteződésnél áprilisban történt koccanás után kezdett el fenyegetőzve kiabálni egy férfi a mögötte lévő autó sofőrjével, miközben tenyérrel a kocsi tetejét és szélvédőjét ütötte és lerúgta egyik visszapillantóját - ismertették. Ellene is garázdaság miatt emeltek vádat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során