Városlista
2024. április 14, vasárnap - Tibor

Hírek

2023. December 15. 09:26, péntek | Belföld
Forrás: Police.hu

Szökésben Nikolic Andrija, a balkáni drogkartell feje

Szökésben Nikolic Andrija, a balkáni drogkartell feje

Közel negyedmilliárd forintnyi vagyont zárolt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda egy nemzetközi kábítószer-kereskedő banda tagjaitól. Nikolic Andrija, a drogkartell feje azonban továbbra is szökésben van.

A rendőrség közleménye szerint egy nyár elején indult, kábítószer-kereskedelem elleni akciósorozatot fejezett be a napokban a KR NNI nemzetközi bűnözés elleni főosztályának győri osztálya, ennek fókuszában olyan bűnszervezetek álltak, amelyek a SkyECC titkosított platformot használták illegális tevékenységükhöz.

Ezt a platformot az Europol és az Eurojust 2021 márciusában törte fel, és azóta támogatják a nemzeti bűnüldözési irodákat, valamint ügynökségeket Európa-szerte. A nyáron indított akciósorozat részeként a rendőrség 9 helyszínen – Budapest több kerületében, Gyálon, Lajosmizsén, Székesfehérváron és Balatonfenyvesen – hajtott végre elfogásokat, kutatásokat, valamint vagyonzárolásokat.

Lefoglaltak marihuánát, amfetamint, valamint a terjesztéshez szükséges eszközöket, míg vagyonvisszaszerzési eljárás keretében pénzt és nagy értékű gépjárműveket. Emellett bankszámlákat és négy ingatlant vettek zár alá. Az elvont vagyon összértéke csaknem 240 millió forint. A rendőrök hét embert fogtak el kábítószerhez köthető bűncselekmények miatt, hármukkal szemben rendelt el kényszerintézkedést a bíróság.

A nemzetközi nyomozás adatai alapján a bűnszervezet egyik vezetője Nikolic Andrija. A 38 éves montenegrói férfi a gyanú szerint 2019-től a SkyECC titkosított platform használatával legkevesebb 200 liter amfentaminolaj, 67 000 extasy tabletta, 200 kg marihuána, 40 kg kokain és 3 kg heroin Magyarországra szállításáért felelős.

A kábítószerért cserébe luxusautókkal fizettek neki a magyar és a külföldi kereskedők. Információk szerint a montenegrói férfi idén májusban hagyta el Magyarországot. A rendőrség azt kéri, hogy aki információval rendelkezik a szökésben lévő személlyel kapcsolatban, az értesítse őket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Belföld

MÁV: tavaszi utómunkálatokkal fejeződik be a győri fővonal felújítása

Tavaszi utómunkálatokkal fejeződik be a győri vasúti fővonal felújítása, emiatt több ütemben módosul a menetrend a következő hónapokban - közölte a MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel.

2024. Április 12. 14:18, péntek | Belföld

KSH: az ipari termelés 1,8 százalékkal nőtt februárban

2024 februárjában az ipari termelés volumene 1,8 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 1,4 százalékkal emelkedett

2024. Április 12. 14:13, péntek | Belföld

Megérkezett Magyarországra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép

Megérkezett Magyarországra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép

2024. Április 12. 09:48, péntek | Belföld

Hétfőn jár le a gépjárműadó befizetésének határideje

Április 15-én éjfélig lehet befizetni a gépjárműadót.