Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Július 24. 18:06, vasárnap | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: mti

Szombaton volt az év eddigi legmelegebb napja

Szombaton volt az év eddigi legmelegebb napja

Szombaton volt az év eddigi legmelegebb napja - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap a Facebook-oldalán.

A csúcsértékek országos átlagban 38-39 Celsius-fok között alakultak, a középhőmérsékletek pedig elsősorban az ország délkeleti felében nagy területen meghaladták a 29-30 fokot - emelték ki.

Szombaton azt közölték: Kiskunfélegyházán és Hódmezővásárhelyen volt a legmelegebb. Ezeken a helyeken 41,5 fokig emelkedett a hőmérséklet, ezzel a napi melegrekord is megdőlt.

Vasárnapi bejegyzésük szerint mostanra gyengült a hőség, a hőmérsékletek "jóval visszafogottabbak" az előző naphoz képest, így a legmagasabb fokú figyelmeztetést jelző piros le is került a veszélyjelzési térképről. Ugyanakkor az ország nagy részén továbbra is elsőfokú, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig másodfokú figyelmeztetés van érvényben a hőség miatt.

Az előrejelzés szerint vasárnap a csúcsértékek 30 és 36 fok között várhatók. Késő estére 21 és 27 fok közé csökken a hőmérséklet.

A meteorológiai szolgálat közlése szerint a következő napokban várhatóan tovább mérséklődik a meleg, de azt írták: "teljesen nem fog megszűnni a kánikula".

Felhívták a figyelmet arra is, hogy az országos tisztifőorvos szerdától eredetileg szombat éjfélig elrendelt harmadfokú hőségriasztását kedd éjfélig meghosszabbította, így továbbra is a legmagasabb fokú hőségriasztás van érvényben.

Címkék: hőség, legmelegebb

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.