Városlista
2020. augusztus 15, szombat - Mária

Hírek

2012. Március 19. 14:05, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Tájékoztatás a személyi jövedelemadó részletfizetési lehetőségéről

Tájékoztatás a személyi jövedelemadó részletfizetési lehetőségéről

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal alábbi tájékoztatójával tudatja, hogy a vállalkozási tevékenységet nem folytató, általános forgalmi adó fizetésére nem kötelezett magánszemélynek lehetősége van arra...

...hogy a bevallott, százezer forintot meg nem haladó személyi jövedelemadó fizetési kötelezettségét pótlékmentes részletfizetés keretében, a közölt feltételek szerint havonként egyenlő részletekben teljesítse.


'Tájékoztatás a személyi jövedelemadó négy egyenlő részletben történő megfizetéséről

Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 133/A. § (1) bekezdése alapján, a 2011. adóév vonatkozásában is lehetősége van a vállalkozási tevékenységet nem folytató, általános forgalmi adó fizetésére nem kötelezett magánszemélynek – a bevallás benyújtására előírt határidőig – a személyi jövedelemadó bevallásában nyilatkozatot tenni arra, hogy a bevallott, 100 000 forintot meg nem haladó személyi jövedelemadó fizetési kötelezettségét pótlékmentes részletfizetés keretében, az esedékességtől számított legfeljebb 4 hónapon keresztül, havonként egyenlő részletekben teljesítse.

A megváltozott jogszabályi környezetnek megfelelően az első részlet megfizetésének határideje a személyi jövedelemadó fizetési kötelezettség törvényben meghatározott esedékességének napja, azaz 2012. május 21-e, ami egyben a bevallás benyújtásának a határideje is.

A második, harmadik és negyedik részletek befizetésének határideje pedig 2012. június 20-a, július 20-a, augusztus 21-e.

Felhívjuk a tisztelt adózók figyelmét arra, hogy a 2011. adóévre vonatkozó személyi jövedelemadó bevallásban megjelölt részletek teljesítéséhez az állami adóhatóság nem küld ki csekket.

A befizetést az alábbi módokon lehetséges teljesíteni:

1. Bankszámláról a 10032000-06056353 számú „NAV Személyi jövedelemadó magánszemélyt, őstermelőt, egyéni vállalkozót, kifizetőt terhelő kötelezettség beszedési számlá”-ra történő utalással (a közlemény rovatban a név és az adóazonosító jel feltüntetése szükséges).

2. A CSEKK elnevezésű nyomtatvány a NAV internetes honlapján – www.nav.gov.hu/letöltések/nyomtatvány kitöltő programok/Csekk menüpont alatt – elérhető és kitölthető, elektronikus beküldésével igényelhető csekk a megfelelő mennyiségben.

3. A NAV kijelölt ügyfélszolgálatainál lehetőség van díjmentesen, bankkártyával teljesíteni a kötelezettséget.

4. Az állami adóhatóság ügyfélszolgálatain igényelt, a személyi jövedelemadó befizetésére szolgáló készpénz-átutalási megbízás (csekk) felhasználásával (név, cím és adóazonosító jel, valamint a fizetendő összeg feltüntetésével).

5. A pénzforgalmi számlanyitásra nem kötelezett adózók a teljesítéséhez szükséges készpénz-átutalási megbízások igénylésére szolgáló papír alapon benyújtható igénylő lap beküldésével is megfelelő mennyiségben igényelhetnek csekket, a www.nav.gov.hu/letöltések/adatlapok menüpont alatt elérhető – Kérelem készpénz-átutalási megbízás (csekk) igényléséhez – nyomtatvány kitöltésével, benyújtásával.'

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 15. 06:00, szombat | Belföld

Továbbra is sok településen magas az ózonkoncentráció

Továbbra is sok településen magas az ózonkoncentráció - derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteki adataiból.

2020. Augusztus 15. 05:00, szombat | Belföld

Az ország nagy részén zivatarokra figyelmeztetnek

Zivatarveszély miatt csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2020. Augusztus 15. 05:00, szombat | Belföld

Kettős gyilkossággal gyanúsítanak egy magyar és egy szlovák férfit

Előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsít a rendőrség egy 41 éves magyar és egy 42 éves szlovák férfit a Pilisszentivánnál talált testmaradványokkal összefüggésben

2020. Augusztus 14. 19:00, péntek | Belföld

Továbbra is stagnálás várható az ingatlanpiacon

A koronavírus-járvány miatt feltorlódott kereslet-kínálat miatt június-júliusban már a tavalyi szintet ütötte az ingatlanpiac Magyarországon, a szegmenst érintő hatások kioltják egymást, ezért még stagnálás várható