Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Szeptember 07. 22:33, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Talaj menti fagyra is számíthatunk

Talaj menti fagyra is számíthatunk

Bár vasárnap is nyáriasan meleg idő várható a délután folyamán, a leghidegebb hajnali órákban helyenként már csak 1-2 Celsius-fok körül alakul a levegő hőmérséklete, talaj menti fagyra is számíthatunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat este az MTI-hez eljuttatott közlésében azt írta: az alkalmazott kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási esemény az ország döntő részén nem várható. Ugyanakkor hozzátették: a vasárnap hajnali órákban a Nyírségben kisebb területen, illetve az Északi-középhegységben a fagyzugos helyeken talaj menti fagyra lehet számítani.

Az előrejelzés szerint napközben többnyire derült, napos, száraz idő várható. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de a Kisalföldön napközben helyenként megélénkül a déli, délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 5 és 12 fok között várható, de az Északi-középhegység völgyeiben és a Nyírségben 1-2 fok körül is alakulhat a hőmérséklet. A nappali maximumok várhatóan 24 és 28 fok között alakulnak.

Nagy-Britannia felett ciklon örvénylik, amelynek hidegfrontja az Északi-tengeren és Németországon át a Pireneusokig húzódik. Ennek hatására Nyugat-Európában erősen felhős az ég, és több helyen esik az eső. A hőmérséklet csúcsértéke többnyire 20 fok körül, a fronttól keletre viszont 30 fok felett alakul. A Kelet-európai-síkság időjárását ugyancsak ciklon határozza meg, emiatt ott is felhős, csapadékos, de jóval hűvösebb az idő, a délutáni órákban is alig melegszik 10 fok fölé a levegő. A két ciklonális rendszer között magasnyomás helyezkedik el. Ennek területén többnyire napos idő van, csapadékról sem érkezik jelentés. A sok napsütés hatására a hidegebb légtömeg ellenére 19, 26 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet, ennél melegebb csak a Földközi-tenger partvidékén van. A hajnalok azonban hűvösek, helyenként fagypont közelébe süllyed a hőmérséklet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során