Városlista
2022. augusztus 12, péntek - Klára

Hírek

2017. Május 10. 05:01, szerda | Belföld
Forrás: mti

Tizenhat emberrablót ítéltek el Nyíregyházán

Tizenhat emberrablót ítéltek el Nyíregyházán

Emberrablás, vesztegetés és kifosztás bűntette miatt ítélt el tizenhat embert kedden a Nyíregyházi Törvényszék. Hét vádlottra letöltendő, kilencre felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki.

A megállapított tényállás szerint a sértett - a harmad- és negyedrendű vádlott közreműködésével - megvásárolta az elsőrendű vádlott érdekeltségébe tartozó céget, majd a cég számlájáról 17,5 millió forintot saját bankszámlájára utalt át. A férfi ezután elérhetetlenné vált, ezért az elsőrendű vádlott elhatározta, hogy ismerősei segítségével elfogja. A szervezést a másodrendű vádlottra bízta, a többiek egyrészt a pénz visszaszerzésében, másrészt az elfogásban segítettek neki. A bankban dolgozó ötödrendű vádlott például a férfi folyószámláját és a készpénzfelvételeket figyelte.

A sértettet 2015. január 9-én egy vásárosnaményi parkolóban autóba tuszkolták, elvették táskáját, készpénzét, telefonját, igazolványait, majd Budapestre vitték, ahol egy hotelben éjjel-nappal őrizték. A férfit január 12-én a rendőrök szabadították ki.

A elsőrendű vádlott B. R.-t öt év börtönre ítélték emberrablás kísérlete és vesztegetés bűntette miatt, amelyeket felbujtóként követett el. A másod-, hatod-, heted-, nyolcad-, kilenced- és tizenötödrendű vádlott egy év négy hónaptól négy évig terjedő börtönbüntetést kapott. A többi vádlottra hosszabb-rövidebb idejű felfüggesztett börtönbüntetést, illetve vagyonelkobzást és pénzbüntetés szabott ki - többek közt emberrablás kísérlete, vesztegetés elfogadása, személyi szabadság megsértése, kifosztás bűntette és okirattal visszaélés vétsége miatt - a törvényszék.

Az ítélet nem jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 11. 18:00, csütörtök | Belföld

Nagy értékű hamisított ruhára bukkant Nyíregyházán a NAV

Több mint 126 millió forintot érő hamis ruhára bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy nyíregyházi raktárban - közölte a hatóság sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

2022. Augusztus 11. 16:03, csütörtök | Belföld

A büntetés-végrehajtás megkezdte a déli határszakasz kerítésének megerősítését

A kormány döntésének megfelelően a büntetés-végrehajtási szervezet megkezdte a már meglévő 165 kilométer hosszúságú biztonsági határzár megerősítését és az új határvédelmi rendszer kiépítését a hódunai szakaszon

2022. Augusztus 11. 15:03, csütörtök | Belföld

Újabb száguldozót fogtak a rendőrök

A kocsi vezetője a megengedett sebesség több mint kétszeresével hajtott a 22-es számú főúton.

2022. Augusztus 11. 14:03, csütörtök | Belföld

Megérkezett az első cseppfolyósított földgáz szállítmány a horvátországi Krk-ről Magyarországra

Megérkezett az első cseppfolyósított földgáz (LNG) szállítmány a horvát import terminálból Magyarországra, így új szállítási móddal és útvonallal bővült a hazai gázellátási lánc,