Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2021. December 05. 18:09, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Több mint 112 ezer határsértőt fogtak el eddig Magyarországon

Több mint 112 ezer határsértőt fogtak el eddig Magyarországon

Több mint 112 ezer határsértőt fogtak el, és több mint 1500 embercsempész ellen indítottak eljárást idén eddig Magyarországon - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György azt mondta: a határsértések jellemzően csoportosak és erőszakosak, és a téli időszak ellenére sem csökken az érkezők száma. Utóbbi szerinte az embercsempészek jelenlétére utal, akik téves - például a határok megnyitásáról szóló - információkkal biztatják az érkezőket, hogy útnak induljanak.

Emiatt Magyarország nem csökkentheti a határőrizet szilárdságát - hangsúlyozta, hozzátéve: a magyar kormány a határok védelmében és a kibocsátó országok támogatásában látja a megoldást.

Bakondi György beszélt arról is, hogy jelenleg három útvonalon támadják a migránsok az Európai Unió határait: az olasz-spanyol irányból, a balkáni útvonalon és a belarusz-lengyel, belarusz-litván határon. Ilyen hármas nyomásra még nem volt példa - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk