Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. November 09. 07:03, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu

Több tízezer gyerek és több ezer pedagógus menekül meg

Több tízezer gyerek és több ezer pedagógus menekül meg

Mégsem kell csaknem félszázezer gyereknek másik iskolát választania, és nem kerül több ezer pedagógus utcára – írja a szerdai Magyar Nemzet.

A köznevelési törvény parlament elé került változatában már nem szerepel a kis létszámú felső tagozatok megszüntetése, és nem lesznek félórás tanórák és negyedórás tornaórák, s nem rövidül a nyári szünet sem.

Az egyik legfontosabb változás, hogy a kormánnyal való egyeztetés után kikerült a törvényjavaslatból az a passzus, amely szerint a jövőben nyolc évfolyamos iskola fenntartásához csak akkor nyújtható állami támogatás, ha az intézményben évfolyamonként legalább két, az átlaglétszámot elérő osztály működik – számol be a lap.

A végleges tervezet gátat szab a tanárok határozott idejű, megbízási szerződéssel történő, tömeges foglalkoztatásának is, amely miatt sok pedagógus nyáron fizetést sem kapott. Bővült a kollégisták elleni fegyelmi intézkedések köre is: megvonhatják, illetve csökkenthetik kedvezményeiket, juttatásaikat, valamint áthelyezhetik őket másik szobába, tanulócsoportba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.