Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2017. December 13. 13:04, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok

Új életet, új szakmát érhet egy kétperces videó

Új életet, új szakmát érhet egy kétperces videó

Egy sikeres videós pályázattal ingyen juthatunk magas fizetést ígérő képzettséghez a Reaktorlabs Talent programjának segítségével.

A Reaktorlabs tehetséges, kifejezetten hátrányos helyzetű, vidéken élő fiatalokat keres, akik önerőből nem tudnák megfizetni egy négy és fél hónapos szoftverfejlesztői tanfolyam költségeit. Tőlük egy két perces videót várnak, amelyben kifejthetik, hogy miért ők a legalkalmasabbak arra, hogy részt vegyenek egy ingyenes programozó képzésen. A jelentkezők közül a legjobbak térítésmentesen végezheti el a Reaktorlabs következő 18 hetes szoftverfejlesztői tanfolyamát, melynek során szállást és teljes ellátást is kapnak. A Talent programmal a nehezebb körülmények között élő vidéki fiataloknak szeretnének esélyt adni egy piacképes szakma megszerzéséhez. A kezdeményezés sikerességét mutatja, hogy a programban részt vett egyik fiatal ma már a T-Systemsnél dolgozik.

Komoly munkaerőhiány van a szektorban

Közismert, hogy az IT-szektor továbbra is ki van éhezve a tehetséges, tettre kész munkaerőre, ráadásul ezen a területen jóval az átlag feletti fizetés érhető el. Sokan ódzkodnak a programozástól, mondván, nem nekik való, korábban teljesen mást tanultak, vagy más területen dolgoztak, ráadásul sem több évük, sem pénzük nincs arra, hogy megfelelő képzettséget szerezzenek, amivel könnyedén munkát találhatnak. A Reaktorlabs azonban lehetőséget nyújt arra, hogy viszonylag rövid idő alatt, kedvező fizetési feltételek mellett használható tudást adjon a jelentkezők birtokába.

A programozó képzés célja, hogy tanfolyamával egy olyan valós alternatívát nyújtson, melynek segítségével a végzett hallgatók fel lesznek vértezve a szakmában való elinduláshoz szükséges tudással és képességekkel, és a sikeres végzést követően a hazai piacon való elhelyezkedést is támogatja. Az intenzív, napi nyolc órás oktatás rendkívül gyakorlatorientált, ráadásul a hallgatókat egy coach is segíti, akivel különböző készségeket fejlesztenek, például prezentációs technikákat, illetve a hatékony csapatmunkához szükséges szemléletet.

Állás a legnagyobb cégeknél

A Reaktorlabs egy sikeres képzésen van túl, melyet követően a hallgatók többek között a már említett T-Systemsnél, a Citibanknál, a Blackbeltnél, valamint a Graphisoftból alakult cégnél, a Vintoconnál helyezkedtek el. A második tanfolyam 2018 januárjában fog véget érni, ezt követően várhatóan februártól indul a következő, és ehhez kapcsolódóan a Talent program. Az új tanfolyamon két képzés közül választhatnak majd a hallgatók: Junior Full Stack .NET és Junior Full Stack Java.

A képzés részleteiről a www.reaktorlabs.com oldalon lehet tájékozódni.

A pályaműveket az alábbi e-mail címre várják: talent@reaktorlabs.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 23. 09:23, vasárnap | Belföld

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését, az elindított toborzó kampányban pedig várják azokat, akik hozzá szeretnének járulni Magyarország védelméhez

2024. Június 23. 09:21, vasárnap | Belföld

Meteorológia: megdőlt az országos melegrekord szombaton

Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.

2024. Június 23. 09:16, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 25. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 22. 09:47, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja

A német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja