Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Május 14. 12:46, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Újabb 185 településen folytatódik a szúnyogirtás

Újabb 185 településen folytatódik a szúnyogirtás

Ezen a héten újabb 185 településen, összesen 67 ezer hektáron folytatja a szúnyogirtást az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) - tájékoztatta az OKF helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t.

Mukics Dániel közölte: Budapest, Szolnok, Békéscsaba és a Csepel-sziget mellett Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Nógrád, Baranya, Tolna és Jász-Nagykun-Szolnok megyében folytatják a rovarok gyérítését.

A negyedik hete zajló beavatkozás azért is szükséges, mert a nyárias tavasz miatt sok a szúnyog szinte az egész országban. A héten 36 ezer hektáron levegőből, 31 ezer hektáron pedig a földről permetezik majd a szúnyogokat. Ugyanakkor a napokban várható esős, viharos időjárás miatt előfordulhat, hogy a tervezett munka egy részét néhány nappal el kell halasztani - tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az OKF honlapján, a katasztrofavedelem.hu oldalon megtalálható, hogy melyik napon melyik településen lesz permetezés.

Az önkormányzatok saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést - fűzte hozzá a szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.