Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2021. Szeptember 25. 17:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Újabb elemmel bővül az otthonteremtési program

Újabb elemmel bővül az otthonteremtési program

A kormány újabb elemmel bővíti az otthonteremtési programot, amely további segítség a gyermekes családok számára - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter sajtóosztálya szombaton az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint októbertől igényelhető a zöld-csok kölcsön, amely jelentős pénzügyi segítséget jelent a családoknak az energiatakarékos új otthonok építéséhez, és ezzel hozzájárul a klímavédelmi, energiahatékonysági célok teljesítéséhez is.

A részleteket tartalmazó kormányrendelet pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben - írták.

A közlemény szerint a Magyar Nemzeti Bank által bejelentett, október 4-én induló, 200 milliárd forint keretösszegű NHP Zöld Otthon Program keretében, maximum 2,5 százalékos kamat mellett, és legfeljebb 70 millió forint összegig vehető fel hitel új, zöld otthonok építéséhez és vásárlásához.

A kormány jelenleg is kamattámogatást ad azoknak a többgyermekes családoknak, akik építkezéshez vagy lakásvásárláshoz családi otthonteremtési kedvezményt (csok-ot) igényelnek és mellé piaci alapon jelzáloghitelt vesznek fel. Így nekik - 2 gyermek esetén 10 millió, 3 vagy több gyermeknél 15 millió forint hitelösszegig - csak maximum 3 százalékos kamatot kell fizetniük, az e feletti részt az állam átvállalja - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.