Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Március 30. 07:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Vádat emeltek egy lengyel sofőr ellen, aki Nógrád megyében halálra gázolt egy gyalogost, majd hazájába menekült

Vádat emeltek egy lengyel sofőr ellen, aki Nógrád megyében halálra gázolt egy gyalogost, majd hazájába menekült

A Balassagyarmati Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt vádat emelt egy 40 éves katowicei férfival szemben,

aki 2020 áprilisában Nagyorosziban elütött egy gyalogost, majd segítségnyújtás nélkül hazájába menekült - közölte a Nógrád megyei főügyész hétfőn az MTI-vel.

Bóna Gyula közleménye szerint a férfi a baleset reggelén indult Lengyelországból Tolna megyébe, majd délután vissza hazájába. Nagyorosziban, nappali látási viszonyok között, egy gyártelep előtt az útpadkára hajtott, és hátulról, mintegy 50 kilométer/órás sebességgel ütötte el a 43 éves sértettet.

A vádlott a baleset után a megrongálódott autójával megállás nélkül továbbhajtott, nem győződött meg arról, hogy a sértett segítségnyújtásra szorul-e. Az árokban fekvő sértettet csak mintegy fél óra elteltével látta meg egy busz utasa, mentőt hívtak hozzá, de az életét nem lehetett megmenteni.

A főügyész közölte: a rendőrök a térségben lévő kamerák felvételeinek elemzésével röviddel a baleset után már ismerték a jármű pontos típusát és rendszámát, majd szlovák és lengyel kollégáik segítségével Lengyelországban elfogták a sofőrt. A férfi tagadja a cselekmény elkövetését.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy ha a vádlott a tárgyalás megkezdése előtt, az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmények elkövetését, ítéljék 5 év börtönre, továbbá a járművezetéstől 8 évre tiltsák el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.