Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Július 18. 05:00, kedd | Bulvár
Forrás: mti

Van, amiben lenyomja Luc Besson új sci-fije a Star Wars Zsivány Egyest

Van, amiben lenyomja Luc Besson új sci-fije a Star Wars Zsivány Egyest

A Valerian és az ezer bolygó városában Luc Besson fantasztikus világot teremtett számtalan új földönkívüli fajjal, egy rákszörnnyel és egy intergalaktikus várossal.

A francia sci-fihez 2355 látványeffektus-felvétel készült, hatszázzal több, mint amennyi a Zsivány Egyesben van - írja a The Hollywood Reporter.

A csütörtöktől a magyar mozikban is látható Valeriant 180 millió dollárból forgatták, ez lett a forgatókönyvíró-rendező Luc Besson eddigi legdrágább filmje. Ifjúságának egyik kedvenc képregénysorozata, a Valerian és Laureline nyomán álmodta meg és hozta létre a produkciót az EuropaCorp céggel, amelynek ő a főrészvényese.

A filmben Valerian (Dane DeHaan) és Laureline (Cara Delevingne) a kormány különleges ügynökei, akiket az univerzum rendfenntartásával bíztak meg. Parancsnokuk (Clive Owen) egy új küldetést ad nekik: Alphába, az intergalaktikus városba kell menniük, ahol számtalan különleges, földönkívüli faj él együtt. A 17 milliós megapoliszban azonban olyan ellenséges erők is dolgoznak, amelyek veszélybe sodorhatják az emberiséget.

Az 58 éves francia rendező legutóbb húsz éve készített sci-fit, Az ötödik elem 90 millió dollárból született és 250 különleges effektust tartalmazott, köztük Bruce Willis nevezetes lebegő taxiját. A Valerian költségvetése ennek duplája volt, de látványvilága is pazar, 2355 látványeffektus-felvétel gazdagítja.



"Alapvetően minden nap a bluescreen előtt forgattunk. Hat hónapból csak két hetet töltöttünk hagyományos forgatási körülmények között" - mesélte Cara Delevingne.

A látványelemek közé tartozik egy 500 emeletes, barlangszerű alien piactér, Megaptor, a rákszörny, az Alpha intergalaktikus megapolisz és egy luxusűrhajó, a Lexus Skyjet, amelyet a Lexus tervezőmérnökeinek segítségével hoztak létre. Rengeteg új földönkívüli faj jelenik meg a filmben, köztük az ormányos Doghanok, egy több mint kétméteres, emberszerű CG-lény, Igor Siruss, akinek John Goodman kölcsönzi a hangját és az éteri Pearl (Gyöngy) lények, akik érzelmeiket színváltoztatással fejezik ki.

A Pearl-szereplőket motion-capture technológiával illesztették a filmbe. A legtöbbjüket olyan modellek alakították, akikkel Delevingne is együtt dolgozott korábban.

A The Hollywood Reporter szerint azért akad legalább egy olyan részlet a Valerianban, amely nem új: a szemfüles néző egy rövid bevágás erejéig megpillanthatja Bruce Willis egykori taxiját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.