Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. November 13. 07:53, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Vasárnapi pihenőnap - Nem bővült a vasárnapi internetes vásárlás

Vasárnapi pihenőnap - Nem bővült a vasárnapi internetes vásárlás

A boltzár ellenére a vevők vasárnap továbbra sem vásárolnak többet online - derül ki a GKI Digital és az Árukereső.hu közös, online kiskereskedelmi index kutatás-sorozatának idei negyedik felméréséből.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott összefoglaló szerint az online kiskereskedelemben a vásárlások száma jellemzően a hét első három napján a legmagasabb, továbbra is a hét végén a legkevesebb a rendelések száma.

A felmérés szerint az év első kilenc hónapjában a hat legnagyobb online kiskereskedelmi szektor összesen mintegy 110 milliárd forintos forgalmat ért el, ami 2014 hasonló időszakához képest 15 százalékos bővülés.

Az online kereskedelem szereplői 2015 harmadik negyedévére a korábbinál jóval pozitívabb értékelést adtak, amiben már tükröződik a karácsonyi szezonra vonatkozó, derűlátó álláspont is.

Az online kiskereskedelmi index értéke 33,6-ra emelkedett az augusztusi 24,2-ről. Az indexet súlyozottan számítják ki a következő három hónap üzleti lehetőségei, az elmúlt negyedév eladási pozícióinak megítélése és a gazdasági környezettel kapcsolatos várakozások alapján.

Az online kereskedők pozitív várakozásai mellett a teljes kiskereskedelemben is kedvező hangulat uralkodik, azaz a várakozások alapján mind a teljes, mind az online kiskereskedelem számára biztató lehet az utolsó negyedév alakulása - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során