Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Március 25. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Vége a hosszú várakozásnak a telefonos ügyfélszolgálatokon

Vége a hosszú várakozásnak a telefonos ügyfélszolgálatokon

Az országban elsőként született jogerős bírósági ítélet egy telefonos ügyfélszolgálat élőhangos bejelentkezésével kapcsolatban. A Csongrád megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőséghez azzal a panasszal fordult egy ügyfél, hogy a Magyar Telekom Távközlési Nyrt. ügyfélszolgálatánál az élőhangos bejelentkezésre több mint 23 percet várt. A jogszabály azonban öt percen belüli élőhangos bejelentkezést ír elő.

A fogyasztó panasza folytán a Felügyelőség eljárás indított, majd 100 ezer forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a szolgáltató terhére. Ezen túlmenően kötelezte a társaságot arra, hogy telefonos ügyfélszolgálatán biztosítsa az ésszerű várakozási időn belüli hívásfogadást és ügyintézést. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a szolgáltató ügyintézőjének az ügyfélszolgálat felé indított hívás sikeres felépítésének időpontjától számított 5 percen belüli élőhangon kell bejelentkeznie.

A szolgáltató a döntés ellen fellebbezett, amelynek következtében a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság az elsőfokú határozat rendelkező részét helybenhagyta, az indokolást megváltoztatva. A társaság a határozattal szemben bírósági felülvizsgálat iránti keresetet terjesztett elő. A Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság az ítéletében elutasította a felperes keresetét.

Az eset kapcsán összességében bebizonyosodott, hogy a tájékoztatáshoz és igényérvényesítéshez fűződő alapvető fogyasztói jog sérült, hiszen a 23 perc 50 másodperces, illetve 1 óra 3 perc 8 másodperces várakozási idő nem minősült ésszerű várakozási időnek. A telefonos ügyfélszolgálatokat érintő fogyasztóvédelmi törvénymódosítás – mely szerint 5 percen belül élőhangos bejelentkezésnek kell történnie - az ügyfeleknek számos előnyt jelent, ellenben a szolgáltatókra jelentős többletköltségeket is ró a jövőben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;