Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. December 18. 11:28, hétfő | Életmód
Forrás: MTI

Véradókat vár az ünnepi időszakban is az OVSZ

Véradókat vár az ünnepi időszakban is az OVSZ

Az ünnepek előtti és a két ünnep közötti véradásra biztatja az embereket az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ).

Az OVSZ az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta, a vérkészlet biztonságos szinten tartása érdekében ebben az időszakban is minden munkanapon várja a segíteni vágyókat.

Kiemelték, hogy a betegellátás és az egészségügy az ünnepi időszakban sem áll meg, vagyis folyamatosan szükség van vérre.

Tavaly a két ünnep között 4940 véradás történt, és a legtöbbet használt vérkészítményből, a vörösvérsejt-készítményből 5900 egységet szállítottak ki - idézték fel.

Az idén ugyanebben az időszakban csak 3 munkanap áll rendelkezésre a véradások lebonyolításához, így az átlagosnál több véradó segítségére számítanak - tették hozzá.

Hangsúlyozták, hogy intézeteikben és kitelepült véradásaikon egyaránt teljes csapattal várják a segíteni vágyó donorokat. Az önzetlen véradásért az OVSZ december 18. és 24. között minden véradót egy csomag szaloncukorral ajándékoz meg, és az újév előtti napokban a szokásos szerencsehozó lencsével várja a donorokat.

A véradási időpontok, helyszínek listája az OVSZ honlapján, az www.ovsz.hu/idopontfoglalas oldalon található - olvasható a közleményben.

Címkék: védadás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 05:00, péntek | Életmód

Fonogram-életműdíjat kapott az Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András

Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián - közölte a díj kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.