Városlista
2024. február 28, szerda - Elemér

Hírek

2022. November 14. 07:26, hétfő | Belföld
Forrás: Ügyészség

Videón, ahogy egy anya a pincér arcába önti a halászlét Baján

Videón, ahogy egy anya a pincér arcába önti a halászlét Baján

Nem ízlett nekik az étel.

Garázdaság vétsége miatt állítja bíróság elé a Bajai Járási Ügyészség azt a házaspárt, akik egy bajai étteremben kifogásolták az étel minőségét, majd a feleség hirtelen a felszolgálóra borította a halászlével teli tányért. A férj mindezek után rátámadt az őket távozásra felszólító pincérre, míg a feleség távozóban még a földre borította és összetörte a terítéket.

Négyessyné Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy 150 ezres pénzbüntetést kértek a házaspár mindkét tagjára előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

A gyermekével érkező házaspár augusztus elsején halászlét rendelt egy bajai étterem teraszán. A feleség elégedetlen volt a feltálalt étellel, ezért vitába keveredett a felszolgálóval. Amikor a pincér elkezdte leszedni az asztalt, a nő felkapta a halászlével teli tányérját és a férfi arcába öntötte.

Ezután a felszolgáló távozásra szólította fel, amit többször is meg kellett ismételnie, mire a feleség hangosan fenyegetőzve elindult gyermekével a kijárat felé. Mialatt a pincér a távozó nő után nézett, az addig az asztalnál maradó férj hirtelen felállt és hátulról az alkalmazottra rontott, majd dulakodás alakult ki közöttük. Amikor a férj a földre került, a nő is visszatért és megpróbálta megrúgni a pincért, de nem érte el.

Végül az étteremben dolgozó alkalmazottak a konyhába menekítették a kollégájukat. A feleség kifelé menet még a földre borította és összetörte a terítéket. A házaspár kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása az étteremben tartózkodókban félelmet, és riadalmat keltett. Az ügyészség garázdaság vétségével vádolja a házaspárt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 27. 14:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: sem fegyvereket, sem katonákat nem vagyunk hajlandóak küldeni Ukrajnába

Sem fegyvereket, sem katonákat nem vagyunk hajlandóak küldeni Ukrajnába - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a közösségi oldalán.

2024. Február 27. 08:27, kedd | Belföld

Sulyok Tamás: kölcsönös meghallgatás és megértés révén szeretnék bizalmat építeni

Bizalmat szeretne építeni az előítéletektől mentes kölcsönös meghallgatás és megértés révén Sulyok Tamás megválasztott köztársasági elnök, aki hétfőn az Országgyűlésben azt mondta, bizonyos hatáskörökben

2024. Február 27. 06:00, kedd | Belföld

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Elfogadta az Országgyűlés Novák Katalin köztársasági elnök lemondását hétfőn. A képviselők a döntést 196 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül hozták meg.