Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2024. Január 27. 12:54, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Zajlik a Magyar Honvédség »Embert a Vasra 2.0« toborzókampánya

Zajlik a Magyar Honvédség »Embert a Vasra 2.0« toborzókampánya

Már zajlik a Magyar Honvédség "Embert a Vasra" elnevezésű toborzókampányának második fázisa - mondta Lele Gergő hadnagy, az MH Klapka György 1. Páncélosdandár vitéz Barankay József 1. Tüzérosztály szakaszparancsnoka az Origo internetes lapban szombaton megjelent interjújában, amelyben az új Panzerhaubitze (PzH) 2000 önjáró löveget is bemutatta.

A hadnagy a Magyar Honvédség toborzó kampányának második fázisa kapcsán arról beszélt, hogy elkötelezett fiatalok jelentkezését várják a tatai tüzérekhez, és február 12-ig még lehet jelentkezni.

Fontosnak nevezte, hogy a jelentkezők betöltsék a 18. életévüket. A beérkezést követően az érdeklődők egészségügyi és pszichológiai felmérésen vesznek részt, valamint felmérik fizikai állóképességüket, ha alkalmas lesz a jelentkező, először az alapkiképzés, majd az adott eszközre való felkészítés következik.

Megjegyezte, hogy a katonáknak új egyenruhájuk, naprakész felszerelésük és csúcseszközeik vannak, "a jelenlegi honvédség arra az útra lépett, ami már valóban egy modern hadsereg képét mutatja, ez a honvédség már nem az a honvédség, amiről a szüleinktől, nagyszüleinktől hallottunk".

"A megfelelő háttér biztosított számunkra, így a feladatunkra tudunk teljes mértékben koncentrálni. A kiképzés során ez egy hatalmas előny" - fogalmazott.

Úgy folytatta, hogy a Magyar Honvédség haditechnikai eszközfejlesztésének része a PzH 2000 önjáró löveg beszerzése is.

A hadnagy kifejtette, hogy ez a harcjármű a 21. századi csúcstechnológia jó példája: a gyorsasága, precizitása, az azt működtető digitális technika rendkívül megnyerő és professzionális.

Az 55 tonnás, 8 méter hosszú, 155 milliméteres űrméretű lövegcsövű (52 kaliberű) PZH önjáró lövegek kivételes biztonsággal céloznak, akár 56 kilométerre is pontosan ellőnek; a jármű elsődleges fegyverének tekinthető tarackágyú élettartama 2000 lövésre tehető - részletezte Lele Gergő az interjúban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:14, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: haderőt kell építenünk, mert enélkül nem tudjuk garantálni a magyar emberek békéjét és biztonságát

Nem tekinthetjük sajnos azt a forgatókönyvet sem kizártnak, hogy ismét a fegyvereké lehet szó Európában. Ennek az elkerüléséhez erőre van szükségünk

2024. Május 25. 07:58, szombat | Belföld

Szijjártó Péter: átadásra került a Hell Energy 80 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházása

Átadásra került a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházása, amelynek a nyomán 240 új munkahely jön létre, az üdítőital-gyártó vállalat pedig megerősítheti piacvezető pozícióját a világ több országáb

2024. Május 24. 13:21, péntek | Belföld

Orbán Viktor: Brüsszelben Európa háborúba lépésének előkészítése történik

Ami ma Brüsszelben történik, az hangulati előkészítése Európa háborúba lépésének - jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

2024. Május 24. 09:48, péntek | Belföld

KSH: áprilisban 4 millió 749 ezer volt a foglalkoztatottak száma