Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2012. Január 07. 14:30, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Figyelő: Kiszivárogtak az IMF hitelfeltételei

Figyelő: Kiszivárogtak az IMF hitelfeltételei

Kiszivároghattak az IMF január 18-i igazgatósági ülésére készült jelentés részletei.

A Figyelő hetilap internetes oldalán megjelent információk szerint egy szigorú gazdaságpolitikai keretek között kidolgozott, elővigyázatossági IMF-program segíthetne Magyarországnak a meglévő feszültségek enyhítésében, mégpedig a potenciálisan rendelkezésre álló tartalékok növelése és a stabilitás megteremtését célzó intézkedés csomag révén.

A Figyelő a birtokába került jelentésre hivatkozva azt írja, hogy azt a Nemzetközi Valutaalap már eljuttatta a magyar kormánynak, amely kiegészítéseket fűzhet hozzá, és a végleges változatot az IMF igazgatóságának jóváhagyása után hozzák nyilvánosságra. A Figyelő a jelentésre hivatkozva azt írja, az IMF szerint a jegybanki függetlenség visszaállítása; a Költségvetési Tanács megerősítése; szigorúbb költségvetési politika; a válságadók mértékének jelentős mérséklése, majd kivezetésük; az ad-hoc gazdaságpolitikai intézkedések beszüntetése; a tervezett reformok végig vitele; a szociális juttatások rendszerének átalakítása; a közösségi közlekedési vállalatok átszervezése; a magáncsőd intézményének a bevezetése területén kell lépéseket tennie a magyar kormánynak.

Hangsúlyozni kell, hogy hivatalos megerősítése nincs a dokumentumnak. Közben a bruxinfo nevű brüsszeli portál arról írt, hogy Olli Rehn pénzügyi biztos a január 16-i héten fogadja Fellegi Tamás tárca nélküli minisztert, de a kormány által remélt hitelkeret még nem kerülhet szóba, csak a jegybanktörvény európai bizottsági elemzése után.

Figyelő, Bruxinfo, OrientPress Hírügynökség

Címkék: IMF

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 23. 09:23, vasárnap | Belföld

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését, az elindított toborzó kampányban pedig várják azokat, akik hozzá szeretnének járulni Magyarország védelméhez

2024. Június 23. 09:21, vasárnap | Belföld

Meteorológia: megdőlt az országos melegrekord szombaton

Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.

2024. Június 23. 09:16, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 25. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 22. 09:47, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja

A német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja