Városlista
2023. szeptember 30, szombat - Jeromos

Hírek

2011. Augusztus 15. 07:21, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Új igények a falusi turizmusban

Új igények a falusi turizmusban

A falusi turizmus népszerűségének növekedésével az igények is egyre nagyobbak.

A vendégek többek között a vidéki pihenés alatt is igényt tartanak az internethasználatra. Csizmadia László, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének elnöke a Kossuth Rádiónak elmondta, a válság ezt az ágazatot is érintette, de sokkal kisebb mértékben, mint a gazdaság más területeit.

A falusi turizmus a kilencvenes évektől egyre népszerűbb, így a növekvő igényeknek is meg kell felelnie. Bár néhány napot ki lehet bírni internet nélkül, hosszabb időt már nem, ezért felmerült a wifi hálózat kiépítésének igénye.

Az egyik tanyasi vendéglátó a Kossuth Rádiónak elmondta, a vendégek megnyerése érdekében alkalmazkodnak a különféle elvárásokhoz: igény szerint a technikai lehetőségeket is biztosítják például az internet használatához. Ha azonban valaki azt akarja, hogy se tévé, se internet ne legyen a szobájában, az ő kívánsága is teljesülhet - tette hozzá.

Csizmadia László a Rádiónak elmondta, a 2009-ben hétezer-ötszázharminc bejegyzett szállásadó volt a falusi turizmusban. A szakember szerint a válság ezt az ágazatot is érintette, de csak kis mértékben. 2008-ban 744 ezer volt a falusi vendégéjszakák száma, és ez egy évvel később is alig csökkent: 2009-ben 722 ezer napért fizettek a szállásokon a turisták. Hozzátette, a növekedés még várat magára és kirobbanóan jó adatokat 2011-től sem vár.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: turizmus

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 30. 14:06, szombat | Belföld

Külügyi szóvivő: lényegi változás nem történt az OTP háborús szponzori státuszának ideiglenes felfüggesztésével

Lényegi változás nem történt azzal, hogy az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) ideiglenesen felfüggesztette az OTP nemzetközi háborús szponzori státuszát - közölte Paczolay Máté.

2023. Szeptember 30. 14:05, szombat | Belföld

Megkezdődött a 16. Nemzeti Vágta Szilvásváradon

Ünnepélyes megnyitóval, huszárok felvonulással, a versenyben részt vevő lovasok ünnepélyes fogadalomtételével megkezdődött szombaton a 16. Nemzeti Vágta a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban.

2023. Szeptember 30. 06:00, szombat | Belföld

Újra zavartalan a termelés az Audinál

2023. Szeptember 30. 06:00, szombat | Belföld

Megkezdi a BYD elekromosautó-márka forgalmazását a Duna Autó

Megkezdi a BYD kínai elektromosautó-márka forgalmazását Magyarországon a Duna Autó október közepén - tájékoztatta a cég az MTI-t pénteken.